Alle activiteiten

Meedoen aan deze lessen is gratis. Wat wij wél van je willen is commitment. Je mag één proefles volgen, daarna besluit je of je stopt óf de volledige acht weken meedoet. Als je meedoet, betekent dat dat je alle acht lessen volgt.

Cursus Ambacht & Metaal

Heb jij zin om de basiskneepjes van het vak te leren van een echte ambachtsvrouw? Die staat te popelen om de technieken die al eeuwenlang gebruikt worden, aan jou door te geven. Misschien vind je het wel zo cool dat je er zelfs je vak van wilt maken…

In de Meestercursus IN VUUR EN VLAM ga je samen met andere jongeren (alleen kan ook) gave dingen doen. In acht weken leer je aan de hand van jouw eigen ontwerp de basistechnieken van het ambachtsvak metaalbewerking en metaaldecoratie. Door te boren, zagen, knippen, vijlen, buigen, emailleren en graveren creëer je jouw Texelse meesterwerk.

Dit programma daagt elke deelnemer uit, vanuit het niveau waar je nu staat. We kijken samen naar wat jij leuk vindt en baseren jouw project op het ontwerp dat je zelf maakt. Er zijn verschillende mogelijkheden: Emailleren, ​​​Graveren, ​​​Sieraden, ​​​Naamplaten, ​​​Koperslaan en combinatie van technieken op metalen voorwerpen.

In deze praktische Meestercursus krijg je geen saaie lessen, maar leer je door te doen. Wat je maakt, neem je natuurlijk mee naar huis. We sluiten af met een expositie: dan smeed je voor en met je ouders in onze werkplaats! Heb je de cursus afgerond? Dan krijg je een diploma.

JMJ Ambachstatelier van Jacqueline Jimmink biedt samen met gemeente Texel creatieve activiteiten voor de Texelse jeugd. Dit initiatief ‘’Activiteitenplatform ACT. voor de Toekomst!’’ is onderdeel van het project ‘’Van IJslandse aanpak naar eilandse aanpak’’, waarin gratis naschoolse activiteiten voor de jeugd georganiseerd worden.

Meedoen aan deze lessen is gratis. Wat wij wél van je willen is commitment. Je mag één proefles volgen, daarna besluit je of je stopt óf de volledige acht weken meedoet. Als je meedoet, betekent dat dus dat je alle acht lessen volgt.

Je kunt deelnemen in een groep en individueel en je kunt tijdens het blok ook eens werken met je ouders, opa of oma in Jacqueline’s eigen atelier.

Voor wie is de activiteit bedoeld? (leeftijd, eventuele benodigde kenmerken, vaardigheden, etc.)

Zit je op de OSG of op het voortgezet onderwijs en hou je van lekker bezig met je handen en ben je nieuwsgierig naar metaalbewerking? Dit programma wordt geboden aan alle jongeren tussen de 10 t/m 18 jaar die zin hebben om op creatieve wijze in metaal te werken en met fijngereedschap. Geen ervaring? Geen probleem!

Kun je niet wachten om te beginnen? Meld je dan hier snel aan!

 

 

Vakdocent
Jacqueline Jimmink is in 1992 afgestudeerd aan de MTS Vakschool te Schoonhoven. Ze geeft al jaren cursussen en workshops aan volwassenen en kinderen. Ze is actief als vakvrouw en metaalkunstenaar, lid van het NGK (Nederlands Gilde van Kunstsmeden), verbonden aan Crafts Council Nederland en behoort tot de vaklieden van het Goeters Gilde.

Programma

  • Les 1 - Veilig leren werken met gereedschappen. Theorie metalen en kennismaken basistechnieken.
  • Les 2 t/m 8 - Metaaldecoratiekennis, leren koperslaan, handgraveren en emailleren in metaal. Het uitwerken van een ontwerp en realiseren van een eigen creatie in metaal naar eigen inzicht.
  • Les 9 - Expositie van je eigen meestercreatie: Tentoonstellen van je gemaakte creaties. Samen met je ouders in de werkplaats aan de slag om, met al je opgedane kennis, een meesterproef af te leggen.

Bron foto jcrafts 19Meesterproef startersgezellen ACT 19 02 2022 36

Activiteit details

Start 25 okt 2022
Einddatum 17 dec 2022
Max. aantal deelenemers 4
Nog beschikbaar 2
Aantal lessen 9
Datum van activiteit dinsdag 25-10-2022 t/m zaterdag 17-12-2022
De contactpersoon voor deze activiteit is Jacqueline Jimmink
Tijd 15.00-17.00 uur
Locatie JMJ Ambachtsatelier Vogelenzang 19 1791EZ Den Burg
Telefoon 0623444297
Website www.jmjambachtsatelier.nl

Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven. Laat hier je gegevens achter voor het volgende blok. Wij nemen dan contact met je op.