Technisch

Meedoen aan deze lessen is gratis. Wat wij wél van je willen is commitment. Je mag één proefles volgen, daarna besluit je of je stopt óf de volledige acht weken meedoet. Als je meedoet, betekent dat dat je alle acht lessen volgt.

Ambacht & Metaal ‘IN VUUR EN VLAM - MET KLEUR EN METAAL’

Samen bepalen we wat jullie graag willen maken, leer je hoe je een metalen werkstuk ontwerpt , uitwerkt en leer je met gereedschappen omgaan. Je leert aan de hand van je creatie de basistechnieken van het ambachtsvak metaalbewerking en metaaldecoratie op een creatieve manier. Zo kunnen jullie niet alleen straks thuis voor je familie en vrienden originele creaties maken, maar hebben jullie ook alvast de basiskennis voor een eventuele toekomstig baantje in de metaalsector of voor als jullie zelfstandig gaan wonen en zelf mooie dingen willen maken.
Wij sluiten het blok af met een expositie: dan smeden we voor en met onze ouders in ons eigen werkplaats!

Dit programma is uitdagend voor iedereen en wordt aangepast aan het niveau van elke deelnemer. Er wordt per deelnemer gekeken naar voorkeuren en we zetten samen een project op gebaseerd op eigen ontwerp. In deze praktische Meestercursus wordt op authentieke en traditionele wijze in metaal gewerkt. Door te boren, zagen, knippen, vijlen, buigen, emailleren en graveren laat je jouw Texelse meesterwerk onder je handen verschijnen, dat je na afloop uiteraard mee naar huis neemt.

Deelname is mogelijk in groepen en individueel en kom tijdens het blok ook eens werken met je ouders, opa of oma in Jacqueline’s eigen atelier.

Tijdens de ambachtelijke cursus zijn er verschillende mogelijkheden waarmee je aan de slag kunt. Enkele mogelijkheden: Emailleren, ​​​Graveren, ​​​Sieraden, ​​​Naamplaten, ​​​Koperslaan en combinatie van technieken op metalen voorwerpen.

Voor wie is de activiteit bedoeld? (leeftijd, eventuele benodigde kenmerken, vaardigheden, etc.)
Zit je op de OSG of op het voortgezet onderwijs en hou je van lekker bezig met je handen en ben je nieuwsgierig naar metaalbewerking? Dit programma wordt geboden aan alle jongeren tussen de 10 t/m 18 jaar die zin hebben om op creatieve wijze in metaal te werken en met fijngereedschap. Geen ervaring vereist.

Vakdocent

Jacqueline Jimmink is in 1992 afgestudeerd aan de MTS Vakschool te Schoonhoven. Ze geeft al jaren cursussen en workshops aan volwassenen en kinderen; Ze is actief als vakvrouw en metaalkunstenaar, is verbonden aan Crafts Council Nederland en behoort tot de vaklieden van het Goeters Gilde.

Programma
Les 1 - Veilig werken met gereedschappen. Theorie metalen en kennismaken basistechnieken.
Les 2 - Metaaldecoratiekennis, leren handgraveren in metaal en het realiseren van een eigen ontwerp.
Les 3 - Metaaldecoratiekennis, leren emailleren en het realiseren van een eigen ontwerp.                                                 
Les 4 - Het uitwerken van een ontwerp en realiseren van een eigen creatie in metaal naar eigen inzicht.                           
Les 5 - Realiseren van een eigen creatie in metaal naar eigen inzicht.
Les 6 - EXPOSITIE van je eigen MEESTERCREATIE: Tentoonstellen van je gemaakte creaties.  Samen met je ouders in de werkplaats aan de slag om samen, met al je opgedane kennis, een werkstuk te maken.

Activiteit details

Start 18-jan-2022 15:30
Einddatum 15-feb-2022 17:00
Max. aantal deelenemers 4
Nog beschikbaar 0
Sluitingsdatum 18 jan 2022
Aantal lessen 5
Datum van activiteit 18 januari t/m 15 februari (Expositie datum n.t.b.: op een zaterdag van 10 tot 12 uur)
De contactpersoon voor deze activiteit is Jacqueline Jimmink
Tijd 15.30 - 17.00 uur (Expositie n.t.b.: op een zaterdag van 10 tot 12 uur)
Locatie Atelier Jcrafts.nl Vogelenzang 19 1791EZ Den Burg
Telefoon 0623444297
Website www.jcrafts.nl

Sorry, het evenement is nu vol en we konden geen registratie meer accepteren