Over

ACT. voor de Toekomst! is onderdeel van de pilot IJslands Preventiemodel. De gemeente Texel werkt samen met maatschappelijke partners en betrokken ouders aan het plezierig en gezond laten opgroeien van de jeugd. We richten ons daarbij op drie speerpunten: welzijn verbeteren, ouderbetrokkenheid en vrijetijdsbesteding. Het speerpunt vrijetijdsbesteding is omgedoopt tot ACT. voor de Toekomst! Verschillende partijen (het jongerenwerk, de buurtsportcoaches, de cultuurcoach, cultuur- techniek- en sportaanbieders, het bedrijfsleven) werken samen met de gemeente aan een breed naschools aanbod op Texel.

Het positieve effect van vrijetijdsbesteding

De voordelen van een breed aanbod aan vrijetijdsbesteding of naschoolse activiteiten die (zoveel mogelijk) worden begeleid door professionals zijn groot, leert de ervaring van IJsland. Jongeren besteden meer tijd aan sport, muziek, cultuur of andere activiteiten en hebben minder behoefte aan alcohol en middelen.

Om wat voor activiteiten gaat het?

Sportieve, creatieve, culturele of muzikale activiteiten voor de Texelse jeugd van ongeveer 12 tot 18 jaar. Bekijk het actuele aanbod.

Vragen? Meer informatie?

Lees verder op texel.nl of mail naar IJsland@texel.nl

Tip: Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de Eilandse aanpak.